reede, 3. mai 2019

2.t vilistlaspäev


Meie klass tutvus rohkem Johann Burchart VIII tegemistega, kes elas aastatel 1776–1838. Ta kuulus kuulsassse apteekrite perekonda, kes pidasid Raeapteeki kümme põlvkonda järjest. Ka Johann Burchart oli Tallinna arst ja apteeker. Lisaks meeldis talle vanu asju koguda, lausa nii palju, et ta lõpuks ise enam Raeapteegi teisele korrusele elama ei mahtunudki. Kuid nüüd on tema kogutud varandusel tohutu muuseumiväärtus, mida kõik saavad kaemas käia Raeapteegi muuseumis.
Raeapteegis saime teada, et suured ja kasulikud raviomadused on kärnkonnal, muumia käel, inimlihal, koera kakal jm väärtuslikul kraamil. Kuid teepakikese koostas igaüks endale siiski noorendavast melissist, värskendavast piparmündist, magusast meeputkest, vitamiinirikastest pihlakamarjadest, põletikuvastasest kummelist.

Johann Burchart VIII maeti Kopli kalmistule. Siiski otsustas 1941. a võimule tulnud valitsus selle surnuaia likvideerida. Tänaseks on Kopli kalmistupargist saanud väga kaunis park.
Külastasime seda täna tüdrukutega. Seal oli vaikne ja rahulik. Sinna on püstitatud mälestusmärk kõigile hingedele, kes sinna kunagi maetud olid. Seisime ka suure iidse tamme all, mis kõrgus keset parki. Paar rõõmsameelset oravat vudisid ringi ja pakkusid tüdrukutele elevust.
Külma ja tuulise ilma päästis õnneks mänguväljak. Vaatasime ka kevadisi puid ja püüdsime mõistatada, mis puud need on.

Koolis jõudsime vaadata veel ka multifilmi "Mardileib" ja kujutasime ette, et see apteeker seal filmis ongi Johann Burchart VIII.

Meil oli väga sisukas ja tore päev.

Mai-Liis Mäeväli


Raeapteegis. Aknalaual on näha kahte suurt pudelit - ühes lima, teises veri...
 Ravimtaimede töötoas said tüdrukud proovile panna oma teadmised ravimtaimedest ning seejärel pakkis igaüks endale meelepärase taimetee kaasa.
 Mirtel ja Happy tee.